Menü Bezárás

Azoknak, akik már látták a filmet!

Írd meg te is, milyen gondolatok támadtak benned a film megtekintése után! 

Az első világháborút követő békeszerződések megkötésekor egy korszak zárult le az emberiség történetében. Rendszerváltás történt.
Dr. Drábik János szövegkönyve alapján készült film bemutatja az Államok Feletti Hatalom létrejöttét és szervezetét, amely előkészítette és kirobbantotta a Nagy Háborút. A történelemoktatás és az akadémikus történészek elhallgatják, elrejtik a valódi felelősök nevét, eredeti szándékait, melyek kirobbantották a nagy háborút, mely végső soron az 1000 éves Magyarország feldarabolásához is vezetett.
https://vimeo.com/ondemand/trianon100

38 Comments

 1. Párdányi Miklós

  Hálás köszönetem és minden elismerésem a film készítőinek. Hatalmas kutatómunka előzhette meg a tények bemutatását. Azokat a tényeket ismerhetjük meg, amelyek nagyrésze az átlagember számára rejtve maradtak évtizedekig. Bátor kiállás a háborút, háborúkat kitervelő titkos elit tagjainak megnevezése, és az ő embertelen, pénzéhes, kapzsi és mindenekfölött becstelen, álnok és gerinctelen indyttatásainak leleplezése. Régóta csodálom Dr. Drábik János kutatómunkáját, teherbyrását, amellyel a magyar nemzetet szolgálja. Rendkívül sajnálatos, sőt szégyenletes, hogy a magát „nemzetinek” tituláló kormány ebben a munkában semmilyen részt sem vállalt. Szeretném kiemelni az operatőr munkáját. Nagyon élveztem a képi megjelenytéseket és a drón felvételeket. Egyetlen tartalmni észrevételem volna. A haszonélvező országok közé tartozott a Szovjetunió is, amelynek szétesése után Kárpátalja hovatartzásának kérdését is föl kellett volna vetni. Talán lesz még folzattás, ahol erre sor kerül. Köszönöm ismételten a filmet, remélem iskolai tananyag lesz. Jö egéstséget kívánok az alkotóknak!

  • TRIANON-FILM PRODUKCIÓ

   Nagyon köszönjük! Lesz még egy bővített verzió. Ahogy végzünk a fordításokkal, feliratozásokkal , elkészítjük azt is.

 2. Molnár Ibolya

  https://wikivisually.com/wiki/Nicholas_Hartwig

  Úgy gondolom, mivel nagyon szerteágazó a téma, hogy minden apróságnak kellett volna figyelmet szentelni, pl. már kicsit dühös voltam, amikor elértek Nicholas (GENRIKOVICH) Hartwighoz. Gyanús volt, hogy itt többről van szó. Nos, ahogy olvasható, angolul, ez az elszegényedett katonai fizikusi arisztokrata család gyermek feltűen (az is jezsuita volt) GORI-ban, Grúziában született, pont ott, ahol STALIN. No és persze kitűnő kapcsolatai letttek, ráadásul nemcsak Belgrádban volt diplomata, hanem IRÁNBAN is…tehát itt azt hiszem, elsiklottak olyan részletek felett, amelyek nagyon fontosak a megítéléshez és a véleményformáláshoz…..

  • TRIANON-FILM PRODUKCIÓ

   Kedves Ibolya! A téma valóban szerte ágazó! Köszönjük a kiegészítést! A film első verziója, ahol Hartwiggal is többet foglalkoztunk, 6 óra lett volna! Sem elkészíteni, sem végig nézni nem lehetett volna. Főleg nem ekkora stábbal…. 🙂 Ugye megérti. Üdv.: Juhász J. Zoltán

 3. Kónya Ferenc

  Részlet Papp Márta megemlékező beszédéből – 2015. június 3. Debrecen

  „Sokszor eszembe jut a közismert igazság, hogy azoknak a népeknek, amelyek nem képesek saját történelmükből tanulni, az lesz a büntetésük, hogy újra és újra át kell élniük történelmi tragédiáikat. A magyarság sem képes tanulni, mert nem is ismeri, nem ismerheti saját valós történelmét.
  Meggyőződésem, hogy Trianon tragédiájának legmélyebb okait ma sem ismerjük, vagy nem mondhatjuk ki. Miközben a Monarchia gyors kapitalizálódását egyfajta példaként állítják ma elénk, úgy gondolom, hogy a magyar társadalom súlyos megrendülése ebben a korszakban következett be. Ez a későn jövő, idegen gyökerű, agresszív kapitalizmus szétzilálta, atomizálta a hagyományos magyar társadalmat úgy, hogy nem jött létre a nemességet és parasztságot magába olvasztó erős középosztály, amely új nemzetfenntartó erővé válhatott volna.
  A kozmopolitizmus, a haszonelvű individualizmus eluralta a közgondolkodást, a sajtót, részben a kultúrát is, sokkal inkább, mint bármely más közép-kelet-európai országban. 1918-ra, a világháború végére, a magyar társadalom bénult, passzív, széthullott állapotban volt, és pont akkor, amikor a nemzet minden erejének összefogására lett volna szükség.” (…)

  A 100 évvel Trianon után tabudöntögető,tényfeltáró film. Aki megnézi,garantálom hogy utána nem fogja azt állítani hogy nem ismerjük a Trianonban elkövetett legmélyebb okokat! 100 év elteltével pedig nyugodtan ki is lehet,sőt ki is kell mondani ezeket az okokat!

 4. Kónya Ferenc

  Tisztelt TRIANON-FILM PRODUKCIÓ!

  Rám nagy hatást gyakorolt a film! Még jobban megerősített abban,amit eddig is tudni véltem,miszerint egy előre megtervezett világrend útjában állt a történelmi Nagy-Magyarország!

  Egy pozitív szereplőt azért meg lehetett volna említeni a filmben,a trianoni „békediktátum” aláíró országai mellett: Törökországot! Ugyanis ő volt az ismereteim szerint,de lehet hogy volt még más is,aki ellenezte Nagy-Magyarország feldarabolását!

  Köszönet minden támogatónak és szereplőnek azért hogy ez a film létrejöhetett!

  Isten áldja Hazánkat,legyen úgy mint régen volt!

 5. Lugosi Dezső

  Szerbusztok.
  A lengyel fordításban esetleg segíthet Egy lengyel lány aki Lengyel Olga néven van fent a youtubon. Kérdezzétek meg tőle esetleg tud e segíteni ebben.
  Üdv: Lugosi Dezső

 6. Várnai János

  Tisztelt Készítők!

  Nagyon nagy beharangozások és sok pozitív vélemény alapján néztem meg a filmet, ami állítólag maga a tökéletesség, a mondanivalóhoz mérten szűkös időkeretet leszámítva. Ezért nekem hatalmas csalódást okozott, amit a következőkben foglalnék össze.

  1. Főleg a film elején nagyon gyakoriak a kameraváltások és a gondolat is ide-oda csapong, nehéz követni.

  2. Ez a film jelen állapotában csak és kizárólag a Trianon-kérdés és a szabadkőművesség által egyaránt érdeklődő magyar identitású emberek számára nézhető. Senki más nem fogja érteni! Iskolás gyerekek pl. a történelmi ismereteik hiánya miatt nem.
  Amikor azt fontolgatják, más nyelveken is elérhetővé kellene tenni a filmet, ahhoz át kellene írni a forgatókönyvet. Egy szlovák vagy román néző a film első 5 mondata után abbahagyná a nézését, merthogy egy újabb „magyarkodó film Trianonról”. Egy átlagos francia vagy más nyugati történész a film felét nem értené, egy átlagos nyugati ember a film háromnegyedét. Sok mindent meg kellene magyarázni, pl. hogy milyen volt Közép-Európa politikai helyzete a Nagy Háború előtt, vagy hogy az Oszmán Birodalom, az Ottomán Birodalom és Törökország ugyanazon állam neve.

  2. Elindul egy szál a film elején arról, hogy kik voltak a kitervelők és hogyan, mit tettek. Azután ez a szál elhal, vagy zavarossá válik.

  3. Fontos mondandójuk közben a megszólaltatott személyek közül többen is úgy gesztikulálnak, hogy pont a legrosszabbkor, a legfontosabb mondanivalónál kitakarják a kezükkel a szájukat.

  4. Minden nyugati országban betiltanák a filmet antiszemitizmusért! A cionizmusra vonatkozó rész túl van hangsúlyozva, illetve az is elhal, másrészt a talmudizmus konkrét megemlítése nélkül is mondhatná Drábik úr a vége felé a mondandóját és nem világos a világhatalom említése 2500 évvel ezelőtt, mikor a film elején még sokkal későbbi szereplőkről van szó; és hogy hogy jön egyáltalán képbe a Talmud, ami 2500 évnél azért jóval fiatalabb.

  5. A film végén a mai események megemlítése és az Európa Trianonja kérdés nagyon kevés teret kap, pedig ez az egyik legfontosabb! Mert ez minden ma élő embernek szól.

  6. Nincs világosan kifejtve, hogy Trianont hogyan kellene és lehetne orvosolni. Ha egy szerbnek elmondanám, hogy Duna Menti Köztársaságot akart Kossuth apánk, akkor kinevet és még inkább magyarellenes lesz. Vagy hogy el kellene már törölni a cseheknek és szlovákoknak a Benes-dekrétumokat, az megint csak indulatokat szül.
  Csak említésszerűen és nagyon nyúlfarknyian van benne a filmben, hogy Trianon hogyan hatott a környező népekre és nemzetiségekre. Pedig ha nekik is bemutatnák a filmet, őket ez érdekelné leginkább. A lakosságcserék, a szlovák hivatalnokok kirúgása és helyükbe csehek ültetése, stb., és nincs szó a népirtásokról, a lakosság egyéb szenvedéseiről.

  Mindezek ellenére hatalmas munkát végeztek a Készítők és az alkotásukra így is teljes joggal büszkék lehetnek! Isten áldja Mindannyiukat!

 7. Hímer Zsigmond

  Remek film végre , örülök hogy támogatója lehettem. Ez a terület a miénk, ha ma ideiglenesen meg is van szállva, Köteles Pált követném ,pl. Felvidéken nem azt ,hogy mennyi a magyar , hanem mennyi a szlovák (1910) ez kb , a mai megszállt terület 50-60%- a ez lehet SZL RÉGIÓ (ezt kérték a Triasmappában is 25000 négyzet kilométer) ,a többi M. RÉGIÓ , ill. AUTÓNOM RÉGIÓ. Ez vonatkozik a többi megszállt területre is. Osztrákoknak nem jár semmi , az ott élő németek, nem osztrákok. Gratulálok még egyszer Tisztelettel Hímer Zsigmond

 8. V. Zsolt

  Köszönjük a munkát és fáradságot a film elkészítéséért! Tisztelet a filmben szereplőknek, hogy ki merték mondani az igazságot! Több ilyen emberre lenne szükség! Drábik János pótolhatatlan a magyarság számára!

 9. Sörös Árpád

  Hozzászólásomból kimaradt egy igen lényeges!
  Boldogan veszem,minden magyar,igaz magyar,ha sikerülne megoldani pl.angolra,németre vagy szószerint bármilyen,nyelvre,akár a Szent Korona országainak nyelveire is lefordítani.
  Igen sokat segítene a közös megoldásban is. talán lehetne felhívást intézni ez ügyben.
  De megértem a nehézségeket is ezzel kapcsolatban.
  Egy biztos! Ez a csak propagandában magyar,meg nagy nemzeti, kormány hamarabb ügyeskedik a film betiltásában,mint a segítségben.
  Túl sokan jönnek rá „rossz” következtetésekre.
  Majd elfeledem: Ez a kormány talán nem is kormány,hanem „vállalatigazgatóság”,(New York-ban???)ha hihetünk a UCC-nek.
  Hogy hoz akkor törvényeket? A vállalatnak csak cégszabályzata lehet,nem törvénye. Mindegy,vicc.

  • TRIANON-FILM PRODUKCIÓ

   Köszönjük! Készül a spanyol, francia, német, olasz, román, szerb fordítás. A hiányzó nyelvekre, angol, orosz, lengyel, szlovák még keressük a fordítókat. 🙂

 10. Sörös Árpád

  Alapból mindent kritikusan nézek,mivel a jó az jó,azon nincs mit javítani.Az esetleges hibán viszont illik elmondani mi a javitani való! Röviden,elsö gyors megnézés után részemröl csak bövíteni lehetne az elmondottakon! Folytatásban.amig csak meg nem oldjuk a bajunkat.
  Föleg a „közemberre”gondolok akik a mai csodás kormányunknak köszönhetöen még mindig sötétségben vannak tartva a propaganda ellenére is.Mária Terézia:(szabadon) kell a közoktatás,mert NEVELNI (idomítani) kell a JÓ alattvalókat.Már óvodás kortól.
  Ma is ez zajlik.Kitünöen!

  Egy valamit le kell azonban szögezni a mindenféle aggódók kedvéért.
  Dr.Drábik János mondása AZ IGAZSÁG KIMONDÁSA MINDENEKNÉL FONTOSABB, MÉG A MÁSOK ÉRZÉKENYSÉGÉRE VALÓ TEKINTETBE VÉTELE NÉLKÜL IS.!!!!
  Ezt teszi a film! Hatalmas Köszönet! Pontos hibamegállapítás nélkül nincs hibajavítás!
  Ez a film MAGYAROKNAK készült magyar társadalmi,nemzeti gondokról,országcsonkításról. Ez pedig önvédelem!
  Ha valakinek levágják a kezét és nem akarja megvédeni magát a további csonkítástól az nemcsak egyszerüen hülye hanem hazaáruló is egyben.A hazaárulásért mindig is minden kulturában kivégzés járt.Mégpedig a közösség túlélése érdekében.Ezt csak a betegliberális agykiluguzottak nem így gondolják.A belsö ellenségeink,a ködösítés mögé búvók….Akiket nem feltétlen akasztani kell de kiközösíteni azt igen! Nyilvánosan,hogy tudja a társadalom,ök akik MÁST akarnak mint a többség!Jaj,ez még „demokratikus” is,pedig undorít még a szó is,mer a demokrácia a lehetö legmagasabb fokú néphülyítö találmány,akármilyen régi vagy új is az.
  Vissza a filmre.
  A film végeféle a bevándorlással,bevándoroltatással mindennel egyetértek,az elhangzottakkal,csak kissé a kormány dicséretet érzem.Ami rendben,csak tisztában kell lennünk,ez a kormány is ugyanazt a „pénzhatalmat” szolgálja mint akikröl a film szól.Legfeljebb ez másik részlegüket.De ugyanazt! Szükség esetén ugyanúgy könyörtelenül elbánik velünk mint a másik”részleg”
  Azt hiszem könnyü belátni: Könyörtelenül szájkosaraztatnak,megaláznak,szimbólika az egész! Elhallgattatnak a szájkosárral,bezavarnak a kutyaólba,mint a korcs kutyát,elzárnak egymástól,röviden BÁRMIT megtehetnek,csak a Covidra kell hivatkozni,mi meg „beszopjuk”Családsegítségröl ugatnak,de közben vidáman mosolyognak a kb. évi harmincezer kiirtott (abortált)emberi lelkeken.A családügyis miniszter asszonság közben bájosan mosolyog!
  Magyar lelkeken: Azt lehet.”Csak magyar”
  Vagy éppen magyar gyerekeket „hagynak”
  elrabolni,kitalált indokkal.vagy érdekli a kormányt a „devizások” öngyilkosainak tömege? Ök is „csak” magyarok.
  Folyatni nem érdemes.Legyünk tisztában: Ez a kormány is csak egy mi adózott pénzünkön zsirosodó,paraziata.
  Igaz mi választottuk öket,önként!
  Bidé vagy Trampli?Nem mindegy? Csak ideig óráig. De nincs sok hátra: (Pap Gábor)
  Öseink a Szent Korona Tan szerint, szakralitás rendje szerint éltek,boldogan,míg meg nem jelent köztünk a kamat kiválasztott népe.Az aggódók kedvéért: Nem a néppel van a baj,hanem a módszerrel.

 11. Nagy Zoltan

  Nagy hatással volt rám a film. Sok részletet hallottam már Drabik Jánostól , de ilyen szépen összeszedett , összefüggéseiben megvilágított filmet meg nem láttam … Gratulálok a rengeteg munkához! Csak így tovább ! Kicsit azért ez is olyan magyaros, hogy így kell össze kalapolni egy centenáriumi filmre a rávalót , és az állam nem támogatja kellő módon …. ez nagyon elszomorító …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük