Menü Bezárás

Azoknak, akik már látták a filmet!

Írd meg te is, milyen gondolatok támadtak benned a film megtekintése után! 

Az első világháborút követő békeszerződések megkötésekor egy korszak zárult le az emberiség történetében. Rendszerváltás történt.
Dr. Drábik János szövegkönyve alapján készült film bemutatja az Államok Feletti Hatalom létrejöttét és szervezetét, amely előkészítette és kirobbantotta a Nagy Háborút. A történelemoktatás és az akadémikus történészek elhallgatják, elrejtik a valódi felelősök nevét, eredeti szándékait, melyek kirobbantották a nagy háborút, mely végső soron az 1000 éves Magyarország feldarabolásához is vezetett.
https://vimeo.com/ondemand/trianon100

38 Comments

 1. TRIANON-FILM PRODUKCIÓ

  „Észrevételek a filmmel kapcsolatosan:

  Nagyon jó összefoglaló. Sajnos most is az a hatalom irányit, amelyik szétszedte a hazánkat.

  Sok mindent már ilyen formában ismertünk, a fiam (20éves) több szemszögből már tanulmányozta a kérdést.
  Kérdés, hogy mit hoz a jövő, reméljük még részesei lehetünk pozitív változásoknak.

  Nem szándékoztam végignézni de nem tudtam abbagyni, főzés közben néztem, hallgattam. Ahogy néztem azt mondtam magamban, h legalább egy életbiztosítást kössenek a film készítői :). Jól gondoltam, mert a végén meg is fogalmazta, hogy az igazság kimondása a földi kincsek, élet elvesztésével is járhat.
  Az bátorító, h Istent nem hagyják ki ebből a helyzetből sem, Magyarország, mint a keresztyénség képviselője az Unióban, amit fel is vállalnak Orbánék. Az a fele, amelyik nem szabadkőműves, persze 🙂

  Indokolt lenne mindenki számára megnézni. Számomra az infok zöme ismerős volt, de peldául most derült ki miért nem darabolták fel a vesztes Németországot úgyanugy mint az Osztrák-Magyar Monarchiát. Vagy, hogy a yenkik meg a szovjetunio nem aláírói a párizsi szerződéseknek.

  Szerintem a III. opció nincs végiggondolva.
  Emellett, túl sok mindent akar ez a film megmagyarázni, ami lehet kifejezett szándék az alkotók részéről, de nem vagyok ehhez szokva, mert inkább tematikus csoportosításban szoktam fogyasztani: a történelmet történészektől, a publicisztikát újságíróktól.
  Én azt hiszem, hogy a –tanítási célú– teljes leleplezéssel a reményt veszik el tőlem az alkotók: ha nekik hinnék akkor megkérdőjelezném, hogy az egyéni szinten és kisebb közösségi szinten hozott döntéseimnek van-e értelmük egyáltalán.
  Egyedül a világ ellen – ilyen címmel lehetne még összefoglalni a filmet. Ha elfogadnánk, hogy a teljes közgazdasági rendszer amiben élünk csak egy átverés, akkor valami helyettesítő tant kéne ezzel szembeállítani. Egy tipikus jegybank elég bonyolult feladatoknak kell eleget tegyen: egyszerre kell a gazdaság működésképességét megőrizze, és társadalmi szinten is egy kicsit egyensúlyozzon (munkanélküliség, kamatszintek, valuta árfolyam).
  Ezt bírálni lehet ugyan, de leépíteni aligha.
  Lehet a bankárelit nyakába varrni az egészet, de vallásukat is belekeverni a magyar közbeszédben, szerintem elég káros, mert a magyar politikai nemzet (a magyar állampolgári közösség, amelyben a nem magyar nemzetiségű tagok is megtalálhatják helyüket) leépítését eredményezi újra és újra, márpedig ennek tragédiákig való elfajzását láthattuk a Tanácsköztársaság alatt illetve a 44-es deportálásokban.
  Tetszettek a filmből a történelmi tények, adatok, mert azokat érdemes megjegyezni. Gondolom az alkotókat nemes szándék vezérelte, a felvilágosítás, de ennek a Remény látja kárát – szerintem.

  Régebbről követve az előadókat nagy részét már ismertem a történeteket, de arra a szókimondó megnevező szélyesítésekre nem így gondoltam.
  Egy kicsit “szárazra” sikeredett a film, több mint valószínű, hogy anyagiak – idő hiányában. Az állítások és bizonyítékok listáját is jó lenne egy adatbázisban elérhetővé tenni.
  Mielőbb várjuk a román, angol felíratos verziókat is.
  Mindenek ellenére a Jóisten útjai kifürkészhetetlenek.
  Isten áldja a kezdeményezőket, kivitelezőket. „

 2. Ecker József

  Kedves Filmkészítők!
  Eddig is sokat tudtam Trianon hátteréről és az eseményekről , de ebből a filmből még több eltitkolt , elfeledett történelmi tényt és újdonságot is megtudhattam. Hálás köszönet a film készítőinek a több évtizedes kutatói munkák eredményeinek összerakásáért! Minden ami kimaradt jöhet a következő részben ! 🙂
  Ha majd elkészül a fordítás egy pár világ nyelven,akkor minden országba el kell, hogy jusson egyszer.
  Tudja meg az egész világ kik hogyan milyen gaztettekkel irányították és irányítják a nemzetek és a föld sorsát.
  Lehet, hogy Franciaország és a nyugat ma már menthetetlen de ők(a mai köznép) is csak tudják meg ,hogy mit tettek Magyarországgal.
  Kikiáltották Magyarországot bűnbaknak a háború kirobbantójának, ezzel magyarázva az ország megbüntetését és megcsonkítását.
  Ebből a filmből mindenki megtudhatja az igazságot és megértheti mit jelent az amikor azt mondjuk: „Justice for Hungary!”
  S végül az isteni igazság szolgáltatás beteljesíti Gróf Apponyi Albert szavait. Vajon ehhez mit szólnak szegény Franciák.
  Kívánok jó egészséget és erőt a folytatáshoz!

 3. Horváthné Rozália

  Én is azon szerencsések között vagyok, akik láthatták a filmet a premieren, Drábik János blogoldaláról értesültem a lehetőségről. Szívből ajánlom mindenkinek, én elsősorban történelmet oktató tanároknak és kutatóknak. Ugyan milyen más munkában van egyszerre, együtt szó a szabadkőművességről, a világot évszázadok óta irányító bankármaffiáról, a szabadkőművességről, és hogy egy újabb trianonként hogyan akarják a világjárványt is felhasználni Európa trianonjára? Ezek csak ebben a filmben vannak így együtt kifejtve.

  Jó lenne, ha a film DVD-je kapható lenne a Magyar Menedék könyvesboltban (https://www.magyarmenedek.com), egy első tíz darabbal talán ki lehetne próbálni, lenne-e rá kereslet. Ott rengeteg Magyarsággal és Trianonnal kapcsolatos könyv van, lenne ott helye a filmnek is.

 4. Csibi-Kuti Zsuzsanna

  Köszönöm ezt a bátor és hiánypótló filmet! Valóban mindenkinek látnia kell! Döbbenetes, hogy mennyire kirabolták, megaláztak és félrevezettek minket. Döbbenetes, hogy ezt az aljasságot meg lehetett tenni egy néppel itt Európában! És valóban, ha velünk megtették, miért ne tennék meg a többi néppel is?! Azóta is folyamatos és szándékos a népünk szellemi és erkölcsi pusztítása, munkánk, tulajdonuk kivásárlása, egészségünk, életfeltételeink tönkretétele, fiataljaink külföldre csábítása. Annak propagálása, hogy ” ebben az ország ban” nem lehet élni. Tapintható az a szándék, hogy ingyen és bérmentve adjuk oda a hazánkat olyanoknak, akik békés körülmények között háborítatlanul gazdagodtak nyugaton vagy bárhol a világban.

 5. Bognárné Földi Ágnes

  Megrendítő, szemfelnyitó film. Jó lenne, ha minél többen látnák és nem csak Magyarországon. Sajnos, ennek nem sok esélyt adok, nem csupán a technikai lehetőség miatt, hanem az emberek agya már nem alkalmas egy ilyen hosszúságú film befogadására (ez nem a film hibája, hanem az emberiség mentalitása, agya elkorcsosulása miatt). Egyértelműen kiderül, hogy a külső ellenség mellett a legkárosabb a belső ellenzék, ellenség kártékony működése. Ezt Magyarország sok évszázados története és jelen állapotunk is egyértelműen bizonyítja. A film történelmünk legszomorúbb korszakának bemutatása mellett gyönyörű képeivel szinte még jobban kiemeli ennek tragikumát. Nagy köszönet a film létrehozásában közreműködő minden résztvevőnek!

 6. victor baranyi

  Köszönöm, hogy megnézhettem ezt a nagyszerű filmet! Drábik János és mások kitartó munkája révén, már ismertem a tartalmát, hiszen legnagyobb tragédiánk okozóiról, már több anyag készült. Sajnálom, hogy nem lett kész júniusra, vagy akár a Trianon-év kezdetére, hogy méltán foglalkozhatnának vele azok, akiknek kötelessége lett volna az ezzel kapcsolatos igazság feltárása. Az oktatási rendszerben kellene lennie ennek a dokumentumnak, amiben minden benne van, hiszen Magyarországon magyar szempontok szerint kellene kutatni a történelmet. 30 évvel a rendszerváltozás után és háromszori kétharmados felhatalmazás ellenére sem sikerült eddig az MTA kutatóit utasítani arra, hogy a nemzet szolgálatába állítsák végre tehetségüket, amiért oda kerülhettek az akadémia padsoraiba! Végre a film minősége és a hang minősége is tökéletes ebben a témában, már csak azokon múlik, akik ebben a témában döntő pozicióban vannak hazánkban. Mégegyszer köszönöm önöknek, hogy elkészítették!

 7. Szász István

  Trianon gyermekeként nem tartom lehetségesnek a felvázolt megoldások harmadik változatát, ismerve szomszédaink átnevelt tömegeit, indulataikat, valamint a világ hatalmasait.
  Véleményem szerint: ha már gyűlöletet szít a múlt- akkor is ha igazságot hangoztat- nem marad más csak a jövő felé fordulás.
  Köszönjük a megvalósítást és a színvonalát is.

 8. Dr.Gorka András és neje

  Türelemmel kivártuk a filmet és íme végre elkészült. Nagyon tetszett, kétszer is megnéztük. A képanyag kitűnő, a narráció, a tartalom gazdag és dicséretes. Nyilván határt szabott az idő és az anyagi keret. Talán még nem késő a justizmord, a méltatlan Trianoni döntés felháborító tényét 3-4 generációs elhallgatás után nyilvánossá tenni. A kirabolt, megcsonkított erkölcsileg megalázott, halálra ítélt ország csak erős hittel tud újra és újra talpra állni. Köszönjük. További sok sikert kívánunk!

 9. konya gabi

  tehát igaz amit Hitler vallott, hogy a I. világháború és Német orsz bukásáért a Zsidók a felelősek. Ők eszközölték ki hogy folytatódjon a háború és Amerika belépjen

 10. TRIANON-FILM PRODUKCIÓ

  Üzenet törzse:
  Nagyon köszönöm, nagy élmény volt végignézni az elkészült filmet, bár a sajnálatos hiányok miatt kicsit száraz és monoton lett…éppen azok a részek hiányoznak belőle, amiket a készülés fázisaiban olyan jelentősnek és fontosnak, meggyőzőnek találtam: például a diktátum bemutatása, a hozzáférés viszontagságai…így előadás jellegűvé vált az egész, hiszen az archív anyagok filmes bemutatása is ígéretesebb volt, mint amilyen lett. Nekem így elbillent a propaganda irányába…ami még hiányzott: a Kárpát medence, mint organikus egység bemutatása…aki ezt nem tudja, gondolhatja, hogy pusztán a tulajdonunk visszaszerzése motivál bennünket…persze, én csak a perfekcionizmusom okán morgolódom…tudom, milyen embertelen munka és mennyi kompromisszum árán született a film, és milliószor köszönöm a készítőknek, résztvevőknek és támogatóknak! KÖSZÖNÖM!
  (szerkesztőségi levél)

  • TRIANON-FILM PRODUKCIÓ

   Köszönjük a véleményét!
   Az eredeti forgatókönyv 6 órás filmet eredményezett volna és még abba se fért volna bele minden. Több, megrendezett jelenetet is terveztünk, ami gazdagíthatta volna a filmet, azonban ehhez 10X ennyi forrás kellett volna… Archív filmekkel is tele rakhattuk volna a filmet azonban annak is anyagi vonzata van, hisz a filmarchívum benyújtja a számlát. Egyébként meg, archív filmekre alapozva már készült Trianonfilm. A Kárpát-medence organikus egységéről van szó a filmben. Lehet, elkerülte a figyelmét!
   Sok minden kimaradt és még hónapokig dolgozhattunk volna rajta, de eljött az idő és be kellett fejeznünk.
   …és ilyen lett! 🙂
   Üdv.: JZ

 11. Almási László

  Tisztelt Készítők!

  Egy új történelemszemlélet egyedülálló dokumentuma a film.
  Szeretném jelezni néhány helyesírási, gépelési hiba és kiejtési pontatlanság esetét a narrációban (vetett, Simonyi-Semadam).
  Üdvözlettel.

 12. BORZA ZOLTÁN

  Kedves Zoltán !
  Gratulálok ehhez az alapos csapatmunkához.Valóban nagyon fontos lenne egész Európát megismertetni ezzel a
  filmmel.Talán még lehet valamit tenni az ellen, ami jelenleg a migrációval bekerül Európába.

  • TRIANON-FILM PRODUKCIÓ

   Európának lassan már vége. Franciaország már végleg elveszett, de a többieknek még van választásuk.

 13. Németh Bálint

  Kedves Juhász János Zoltán!

  Tegnap megnéztük a premiert Keszthelyen a barátaimmal! Sajnos a beszélgetésen már nem tudtunk részt venni végig! Köszönjük szépen ezt a filmet!!! Most nézem újra a kapott linken, s szerintem még jó párszor fogom, szükséges megtekinteni. Egyelőre nem tudok mást mondani, mint hálával megerősíteni azt, amit tegnap megfogalmazott: mi mindannyian bíztunk, bízunk Önben, Önökben!

  Szeretettel

 14. Pataky Zoltán

  Két szerelmünk van mindegyikünknek magyaroknak. A Hazánk és a párunk! A film értéke felbecsülhetetlen. Be kell okvetlenül az iskolák elemi, középiskolák és főleg az egyetemek tananyagába szorosan beépíteni. Ismerjük meg múltunkat, ellenségeinket hogy szilárdan álhassunk a jövőben!

 15. TRIANON-FILM PRODUKCIÓ

  Részlet egy levélből:
  „Ha rajtam múlna, a film tartalmát a nemzeti alaptanterv részévé tenném, hogy ne kaphasson senki semmiféle diplomát, amíg meg nem nézi és le nem vizsgázik belőle – gyanítom viszont, hogy az első vetítés másnapján lángokban állnak az ELTE, az MTA jegyzékben tiltakozna a kormánynál, nemzetközi téren pedig a „magyar” és az „antiszemita” jelzők mindörökké összeforrnának, még a jelenlegi állapotnál is erősebben. később a miniszterelnököt nyilván baleset érné, vagy merénylet, amelynek a tettesét sohasem találnák meg, majd a film készítői és a közreműködők is sorra kerülnének. ez a dolgok rendje – de hát, mint tudjuk, ez nem rajtam múlik. „

  • Varga Angéla

   Hála Istennek, hogy nem rajta múlik! Ez nagyon zavaros és lehúzó vélemény, amit a filmmel egy lapon említeni felesleges tévképzeteket gyárt. Szívből kívánom, hogy az ilyen összeesküvés elméletekről szóló vélemények ne tartsák fenn továbbra is a Trianoni szellemiséget! Különben, hogyan kerülne be az oktatásba? Mert ha valóban szeretné, akkor miért nem azon gondolkodik? Nem láttam a filmet, csak megelőlegezem a bizalmamat a felé, hogy azért is készült a film, hogy felhívja a figyelmet arra is, hogy soha többé nem csak Trianon, hanem azok a még fel nem tárt okok sem, amelyek elkerülték a figyelmet. Mert ezekből a felismerésekből fakad a hatásos megoldás.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük