Menü Bezárás

FILMVETÍTÉSEK

Tisztelt Támogatók, Érdeklődők!

 

A koronavírus-járvány miatti korlátozások stábunk munkáját is akadályozták az elmúlt 3 hónapban. Sajnos sok felvételt nem tudtunk elkészíteni a határzárak miatt, nem mehettünk be közintézményekbe.  Igaz, voltak intézmények, amelyek a vírus-válság előtt is megtagadták a forgatás engedélyezését, vagy olyan feltételeket közöltek, amelyek eleve vállalhatatlanok voltak.

Ettől fontosabb, hogy két olyan riport elkészítését is megakadályozta a kijárási korlátozás, ami nélkül nem lenne teljes a tartalom. Ezek rögzítésére a következő napokban, a korlátozások enyhítése után kerülhet csak sor.

Ha már így alakult, és az évek óta rebesgetett nagy gazdasági összeomlás vírus-járvány álruhájába öltözve, pont most ért el bennünket, aktualizáljuk vele a film tartalmát. Dr Drábik úr kutatásba kezdett, kik és milyen szándékok állnak a Covid-19 mögött. A fil második részének utolsó epizódjaiban ezekre is kitérünk.

„A trianoni békeparancs a Magyar Királyság keresztre feszítése volt!

A migrációs válság az európai nemzetek Trianonja!

A vírus-válság már az egész emberiség Trianonja lehet!”

A film végső formája is most alakul ki. Az ismert körülmények az eredeti tervekben megjelölt 6 részre bontott sorozat elkészítését lehetetlenné tették.  Jelenleg két részre bontva, minegy 3 órás anyag formálódik a vágóasztalon. A következő hetekben elnyeri a film a végső alakját és már a bemutatót fogja várni.

Június 4-re az első rész filmelőzetesével jelentkeztünk.

Ezt feltöltöttük a közösségi médiákra, videó-megosztókra. Szabadon másolható terjeszthető. A második részből is készül párhét múlva egy előzetes, amit szintén szabadon elérhetővé teszünk.

A teljes filmeket azonban csak közösségi vetítéseken nézhetik meg az érdeklődők. Ezek lehetnek filmszínházak, kultúr- és művelődési házak, egyesületek, hagyományőrző szervezetek, közösségek. Igyekszünk, mindenhova eljuttatni a film másolatait, azzal a törekvéssel, hogy a vetítések után a közönség maradjon együtt és beszélgessenek a látottakról.

 

Már most várjuk azok jelentkezését, akik szeretnék a saját közösségükben levetíteni a filmet. A technikai, jogi és egyéb részleteket a film vetítéséért jelentkezőkkel egyeztetjük.

info@trianonfilm.com

 

Az ismert akadályok miatt a tervezett székelyudvarhelyi filmpremier is halasztásra került. Értesüléseink szerint, szeptember előtt nem is valósulhatna meg. Ezért, ezt is át kell gondolnunk, hisz nem szeretnénk szeptemberig várni a bemutatóval.

Friss hírek szerint, június végére feloldják a magyarországi színházak, mozik, múzeumok közösségi helyek látogatási tilalmát. Ha így lesz, akkor júliusban, itt a csonkaországban kellene megszervezni a premiert. Azonban a helyre, időpontra még nincs ötletünk.

Kedves Olvasó! Ha van javaslatod, kérlek, írd meg az info@trianonfilm.com e-mail címre.

 

 

3+